Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Filter theater

Thomas

In 2006 schreef Ferdinand Borger de theatermonoloog ‘Thomas’, geïnspireerd op de leerling van Jezus die eerst wilde zien, alvorens te geloven. Read More

Calvijn

Waarschijnlijk hield Calvijn zelf niet van theater. Maar de viering van zijn 500ste geboortedag vormde voor de Protestantse Kerk in Nederland een mooie aanleiding een voorstelling te laten maken over de man aan wie veel calvinisme wordt toegedicht. Het resultaat: een monoloog van een uur die Ferdinand samen met Kees Posthumus schreef en die met regisseur Heleen Hennink op de planken werd gebracht. De voorstelling werd 110 keer in den lande gespeeld en zelfs een katholieke parochie in Antwerpen waagde zich eraan. De monoloog werd uitgegeven in een boekje bij Uitgeverij Boekencentrum onder de titel ‘Voorvechter en vreemdeling’.

Theaterweekenden

Van 2010 tot 2014 verzorgde Ferdinand 4 maal een theaterweekend voor jongeren in de Protestantse Gemeente Deventer. Doel; in twee dagen tijd aan de hand van een bijbelverhaal een kleine voorstelling maken, die zondagsavond in het kader van een viering op de planken werd gebracht.