Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Filter programmamaker

TV: Het vermoeden

Van 2002 tot 2007 werkte Ferdinand Borger mee aan het televisieprogramma Het Vermoeden, voor de camera als verteller, achter de camera als lid van de redactie. Gasten uit verschillende tradities reikten hem hun heilige teksten aan. Hij wekte ze voor de camera tot leven.

Radio: Schepper&Co

Van 2008 tot 2013 werkte Ferdinand als redactielid van Schepper&Co Radio. Samen met de overige redactieleden verzorgde hij de inhoud van dit wekelijkse programma op Radio 5. Eindredacteur Hans Ganzevoort gaf hem bij zijn afscheid mee dat hij zich soms afvroeg hoe dat moet ‘levensbeschouwelijke programma’s maken. ‘Ferdinand weet dat,’ wist hij te vertellen.

Radio: De Vermoeden-viering

In 2013 ontwikkelde Ferdinand een nieuwe programma voor IKON radio: De Vermoeden-viering. In dit programma gaan wekelijks vier voorgangers in de studio om de tafel om samen een viering te maken. De rollen worden daarbij verdeeld, ééen van de gasten levert een overweging, een ander schrijft gebedsteksten, een derde zoekt een slotlied uit, de vierde komt met een project waarin hij een betere wereld ziet verschijnen. Ferdinand draagt zorg voor de samenstelling en regie. Incidenteel neemt hij de presentatie voor zijn rekening. Op www.npo.nl de site van de publieke omroep kunnen de programma’s worden teruggeluisterd. Sinds 1 januari 2016 werd het programma overgenomen door de Evangelische Omroep. De EO besloot om in de zomer van 2017 te stoppen met dit programma en de site van het programma te verwijderen.